Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai spagetti recept

Bolognai spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1-2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 3 szál zellerszár
    • 1 fej vöröshagyma
    • olaj
    • 30 dkg darált hús(sertés vagy marha)
    • 5-6 db paradicsom vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • őrölt bors
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • rozmaring
    • bazsalikom
    • 50 dkg spagetti száraz tészta

    Elkészítése:

    A két db sárgarépát és a fehérrépát is – nagy lyukú reszelőn lereszelünk. A zellerszárat apróra daraboljuk.

    Egy nagy fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd rátesszük a zöldségeket és azokat is lepirítjuk egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük.

    Ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal. Megint megkevergetjük és ekkor adjuk hozzá a meghámozott paradicsomot vagy paradicsompürét.

    Elkeverjük, lefedjük és kis lángon, lassan főzni kezdjük,közben megkeverjük. Ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vízzel, esetleg vörösborral pótoljuk. Akkor van kész, ha kóstoláskor úgy érezzük, hogy teljes harmónia alakult ki a fazékban főzött résztvevők között.

    Spagettivel, reszelt sajttal tálaljuk.

    Megjegyzés:

    Az igazi bolognaihoz négy összetevőnek biztosan kell benne lennie: darált húsnak, sárgarépának, zellernek és paradicsomnak.

    Ha ezek közül bármelyik hiányzik, ne nevezzük bolognainak a mártást.

    Természetesen lehet turbózni némi vörösborral, esetleg még plusz fűszerezéssel,(oregánó stb) de nagyon fontos a hosszabb ideig tartó lassú főzés, mert csak így kapunk valódi ízharmóniát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá