Sós gofri recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2,5 dl zsíros tej
- 1 kiskanál só
- 15 dkg kolbász vagy szalámi
- 15 dkg sajt
- 1 kis csokor metélőhagyma vagy más zöldfűszer
- 6 dkg olvasztott vaj
Tálaláshoz:
- 4 szelet ropogósra sült bacon
- 4 tükörtojás vagy buggyantott FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot, zöldfűszert, szalámit. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a tejet és keverjük el egyenletesen. Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat és a keményre felvert tojáshabot.
Keverjük el szép simára a tésztát, vigyázva arra, hogy a tojáshabot ne törjük össze. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztának kell lennie. Ha nagyon sűrű, tejjel nyugodtan hígíthatjuk.
A gofri sütőt melegítsük fel, majd vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal. Tegyünk egy kisebb adagot a sütőbe és pár perc alatt süssük készre a gofrit.
Tálaláskor a forró gofri tetejére tegyünk két szelet sajtot és a ropogós sült bacont. A bacon tetejére helyezzük rá a buggyantott tojásokat. Forrón tálaljuk zöldfűszerrel megszórva.
Az alap gofri tésztába ízlés szerint bármilyen sós hozzávalót belekeverhetünk.