Sonkás-gombás-sajtos makaróni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg makaróni tészta
- 3 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 szál zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 25 dkg füstölt-főtt karajsonka
- 1 kis doboz konzerv gomba
- 15 dkg ementáli sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 400 ml főzőtejszín
- 1-1 csipet só, bors és szerecsendió
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára, a csemegehagymát kisebb darabokra, a sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük.
A tésztát a szokásos módon enyhén sós vízben megfőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, azaz megedzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csemegehagymát, a reszelt fokhagymát, a sonkát, a sajtot a zöld- és a sima fűszereket, a gombát (a levével együtt), felforraljuk és pár percet főzzük. Miután a sajt egyneművé vált, beleöntjük a tejszínt és beforraljuk.
Az így főzött sonkás masszát hozzáadjuk a tésztához, jól elkeverjük és még forrón tálaljuk. Díszítésnek szórhatunk rá reszelt parmezánt és/vagy apróra metélt petrezselyemzöldet!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »