Snickers fánk recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g búzaliszt
- 50 g darált, sós, pörkölt földimogyoró
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g tejföl
- 2 evőkanál karamellöntet
- (ízlés szerint porcukor)
A dekorhoz:
- karamellöntet
- olvasztott étcsokoládé
- durvára darabolt pirított földimogyoró
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet, a darált földimogyorót és a sütőport összekeverjük.
A tojást, a karamellöntetet és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
Apránként beleadagoljuk a lisztet, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 4 mm vékonyra és tetszőleges, 5-6 cm formával kiszurkáljuk.
Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat.
A dekorhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, a földimogyorót feldaraboljuk és tetszőlegesen díszítjük a fánkokat.
Célszerű először csokival kezdeni, aztán jöhet rá a karamell, tetejére pedig a mogyoródarabok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.