Sajtos gombával töltött tócsni recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem közepes méretű burgonya
- 4 szem champion gomba
- 1 kockasajt
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl sör/ késhegynyi szódabikarbóna+ 1 dl tej
- só
- bors
- bazsalikom
- olaj
Elkészítése: Megpucoljuk a hagymát, egyik felét vékony fél karikára vágjuk, másik felét finomra. A karikákat kevés olajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd a megtisztított és vékony szeletekre felvágott gombát megdinszteljük, ízlés szerint hozzáteszünk egy-két levél friss bazsalikomot. Amikor elég puhának ítéljük a gombát(ízlés szerint) 1 evőkanál lisztet teszünk be és elkeverjük. Ezután a sajtot és két evőkanál tejfölt is hozzátesszük, összeforraljuk és félretesszük.
A meghámozott krumplit lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a sört (vagy a tejet és a szódabikarbónát) és összekeverjük a tésztát. Egy felmelegített teflon serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd közepes lángon megsütjük rajta a vastag palacsintára hasonlító tócsnit.
A megsült tócsniba beletöltjük a gombát, tepsibe tesszük. leöntjük a maradék tejföllel és 10 percre sütőbe tesszük. Bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat!