Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos gombával töltött tócsni recept

Sajtos gombával töltött tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szem közepes méretű burgonya
    • 4 szem champion gomba
    • 1 kockasajt
    • 4 evőkanál tejföl
    • 10 dkg rétesliszt
    • 5 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl sör/ késhegynyi szódabikarbóna+ 1 dl tej
    • bors
    • bazsalikom
    • olaj

    Elkészítése: Megpucoljuk a hagymát, egyik felét vékony fél karikára vágjuk, másik felét finomra. A karikákat kevés olajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd a megtisztított és vékony szeletekre felvágott gombát megdinszteljük, ízlés szerint hozzáteszünk egy-két levél friss bazsalikomot. Amikor elég puhának ítéljük a gombát(ízlés szerint) 1 evőkanál lisztet teszünk be és elkeverjük. Ezután a sajtot és két evőkanál tejfölt is hozzátesszük, összeforraljuk és félretesszük.
    A meghámozott krumplit lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a sört (vagy a tejet és a szódabikarbónát) és összekeverjük a tésztát. Egy felmelegített teflon serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd közepes lángon megsütjük rajta a vastag palacsintára hasonlító tócsnit.
    A megsült tócsniba beletöltjük a gombát, tepsibe tesszük. leöntjük a maradék tejföllel és 10 percre sütőbe tesszük. Bazsalikommal díszítjük.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá