Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felét vékony félkarikára, másik felét finomra vágjuk. A hagymakarikákat kevés olajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint tehetünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet. Amikor a gomba megpuhult, egy evőkanál lisztet szórunk rá, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és két evőkanál tejfölt. Összeforraljuk, majd félretesszük.
A meghámozott krumplit lereszeljük, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sót, borsot, majd beleütjük a tojást és hozzáöntjük a sört (vagy a tejet a szódabikarbónával). Az egészet jól összekeverjük. Egy felmelegített teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon megsütjük rajta a vastag palacsintára emlékeztető tócsnit.
A megsült tócsniba beletöltjük a gombás tölteléket, tepsibe tesszük, leöntjük a maradék tejföllel, és 10 percre a sütőbe tesszük. Bazsalikommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!