Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rukkolás, darált húsos makaróni recept

Rukkolás, darált húsos makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g sertés darált hús
    • fél liter sűrített paradicsom
    • 4 fej vöröshagyma
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 kk oregánó
    • 1 kk bazsalikom
    • ízlés szerint só
    • 10 dkg csemege szalonna
    • pár darab koktélparadicsom
    • ízlés szerint rukkola
    • 20 dkg sajt
    • 4 szelet feketeerdei sonka
    • 1 csomag makaróni

    Elkészítése:

    A csemegeszalonnát apró kockára vágom és zsírjára sütöm.

    A vöröshagymát megpucolom és apróra vágom, majd mehet rá a szalonnára és egy picit fonnyasztom. Hozzáadom a darált húst és megszórom a fűszerekkel. Többször átkeverve fehéredésig sütöm és hozzáöntöm a paradicsomszószt. Kevergetve összeforralom.

    Közben sós vízben készre főzöm a makarónit.

    Tálalásnál kiszedem a tányérra a makarónit, rá a szószt, majd megszórom a rukkolával és összevágott feketeerdei sonkával és a koktélparadicsommal, végül megszórom a reszelt sajttal.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá