Rukkolás, darált húsos makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g sertés darált hús
  • fél liter sűrített paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • 10 dkg csemege szalonna
  • pár darab koktélparadicsom
  • ízlés szerint rukkola
  • 20 dkg sajt
  • 4 szelet feketeerdei sonka
  • 1 csomag makaróni

Elkészítése:

A csemegeszalonnát apró kockára vágom és zsírjára sütöm.

A vöröshagymát megpucolom és apróra vágom, majd mehet rá a szalonnára és egy picit fonnyasztom. Hozzáadom a darált húst és megszórom a fűszerekkel. Többször átkeverve fehéredésig sütöm és hozzáöntöm a paradicsomszószt. Kevergetve összeforralom.

Közben sós vízben készre főzöm a makarónit.

Tálalásnál kiszedem a tányérra a makarónit, rá a szószt, majd megszórom a rukkolával és összevágott feketeerdei sonkával és a koktélparadicsommal, végül megszórom a reszelt sajttal.

Jó étvágyat hozzá!