Rakott makaróni vegyes raguval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 450 g tejföl
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg gépsonka reszelve
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej közepes vöröshagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 tk paprikakrém
- 1 tk házi vegeta
- 1 ek étolaj
- 1 tk piros porpaprika
- 15 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
- margarin
Elkészítése:
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük. Kevés étolajat öntünk rá, hogy ne ragadjon össze, és alaposan összekeverjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, a sonkát és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, például paprikakrémmel és borssal. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a fűszerek jól összeérnek.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd az aljára egy réteg tésztát teszünk. Erre kerül a pörkölt hús fele, amit tejföllel meglocsolunk és elsimítunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteget tejföllel kenjük le, bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük és a rakott tésztát készre sütjük.
Tipp:
A darált hús helyett készíthetjük csak zöldségekkel is, például paprikával, cukkinivel vagy padlizsánnal.