Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott makaróni vegyes raguval recept

Rakott makaróni vegyes raguval
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg makaróni
    • 450 g tejföl
    • 30 dkg darált hús
    • 20 dkg gépsonka reszelve
    • 20 dkg vargánya gomba
    • 1 fej közepes vöröshagyma
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 1 tk paprikakrém
    • 1 tk házi vegeta
    • 1 ek étolaj
    • 1 tk piros porpaprika
    • 15 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint só
    • margarin

    Elkészítése:

    A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük. Kevés étolajat öntünk rá, hogy ne ragadjon össze, és alaposan összekeverjük.

    A vöröshagymát apróra vágjuk, és felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, a sonkát és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, például paprikakrémmel és borssal. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a fűszerek jól összeérnek.

    Egy tepsit vajjal kikenünk, majd az aljára egy réteg tésztát teszünk. Erre kerül a pörkölt hús fele, amit tejföllel meglocsolunk és elsimítunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteget tejföllel kenjük le, bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük és a rakott tésztát készre sütjük.

    Tipp:

    A darált hús helyett készíthetjük csak zöldségekkel is, például paprikával, cukkinivel vagy padlizsánnal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá