Rakott makaróni vegyes raguval

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 450 g tejföl
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg gépsonka reszelve
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 tk házi vegeta
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk piros porpaprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só
  • margarin

Elkészítése:

A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és vízzel leöblítjük. Kevés étolajat öntünk rá, hogy ne ragadjon össze, és alaposan összekeverjük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst, a sonkát és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, például paprikakrémmel és borssal. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul és a fűszerek jól összeérnek.

Egy tepsit vajjal kikenünk, majd az aljára egy réteg tésztát teszünk. Erre kerül a pörkölt hús fele, amit tejföllel meglocsolunk és elsimítunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteget tejföllel kenjük le, bőven megszórjuk reszelt sajttal, majd kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük és a rakott tésztát készre sütjük.

Tipp:

A darált hús helyett készíthetjük csak zöldségekkel is, például paprikával, cukkinivel vagy padlizsánnal.