Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza burger recept

Pizza burger
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 3 dkg élesztő
    • csipet cukor
    • 5 dkg teavaj
    • 1 nagy ek tejföl
    • langyos víz

    Paradicsomszósz:

    • 1 nagy ek sűrített paradicsom
    • 2 nagy ek ketchup
    • 6-7 kisebb szál friss oregánó vagy 1 ek morzsolt (tasakos)
    • csipet só és bors

    Alsó tésztára:

    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 10 dkg túrista szalámi
    • 1 paradicsom
    • 1 TV paprika
    • 1 sonkahagyma
    • 5 szelet füstölt sajt
    • 12 dkg sajt (félkemény)
    • őrölt bors
    • ízlés szerint pici só

    Második tésztára:

    • 15 dkg gépsonka
    • 1 kis üveg szeletelt gomba
    • 5 szelet füstölt sajt
    • 12 dkg sajt (félkemény)
    • őrölt bors
    • ízlés szerint pici só

    Tetejére:

    • felvert tojás
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt pici cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, majd a puha vajjal és a tejföllel kis adagonként hozzáöntött langyos vízzel egy szép puha, sima tésztává összegyúrjuk.

    Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

    Amíg kel a tészta, előkészítjük a töltelékeket.

    A paradicsomszószhoz az oregánóról leszedett leveleit kissé összevagdaljuk és az anyagokkal összekeverjük. A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük.

    A kolbászt, szalámit, paprikát, paradicsomot és a sonkahagymát felkarikázzuk, a trappista sajtot durvára reszeljük.

    Egy nagyobb sütőlemezt kibélelünk (szilikonos) sütőpapírral.

    A megkelt tésztát enyhét lisztezett felületen 5-6 mm vastagra, hosszúkás formára kisodorjuk.

    A sablon egy nagyobb fedő, aminek a segítségével kivágunk 2 lapot, egyiket rátesszük a sütőlemezre, másikat pedig ha kicsi a gyúródeszka, egy kiterített konyharuhára helyezzük.

    A leeső széleket összegyúrjuk, ismét kisodorjuk és ugyanígy fedő körbevágással abból készítjük el a harmadik tésztalapot.

    A paradicsomszószt gondolatban kettéosztjuk és az egyik felét rákenjük az alsó lapra, a széleitől pár cintevel beljebb peremet hagyunk és szépen elrendezzük rajta a kolbászt, a szalámit, a paprikát, paradicsomot és a sonkahagymát, majd a füstölt sajt szeleteket is rátesszük és befedjük reszelt trappistával, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Erre jön a második tésztalap, amire rákenjük a paradicsomszósz másik felét. Gépsonkát teszünk rá, azután a gombát is elrendezzük rajta, majd a füstölt sajt szeletek jönnek, végül a reszelt trappista, amit szintén picit sózhatunk, borsozhatunk.

    A harmadik lapot még a deszkán egy éles késsel teszés szerinti pizzaszeletekre felvágjuk (én 12 szeletre vágtam) és egyenként tesszük rá a burger tetejére.

    Megkenjük felvert tojással, megszórjuk egy kevés szezámmal és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    10-12 perc pihentetés után nagyjából 35-40 perc alatt (légkeveréssel) szép világosbarnára megsütjük.

    Forrón még igencsak nyúlik a sajt a szeletek között, pár perc várakozás után még melegen, de már kényelmesen szeletelhető!

    Rendkívül kiadós és laktakó, igazi házias szülinapi bulikaja.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek