Hozzávalók:
Tészta:
Paradicsomszósz:
Alsó tésztára:
Második tésztára:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, majd a puha vajjal és a tejföllel kis adagonként hozzáöntött langyos vízzel egy szép puha, sima tésztává összegyúrjuk.
Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Amíg kel a tészta, előkészítjük a töltelékeket.
A paradicsomszószhoz az oregánóról leszedett leveleit kissé összevagdaljuk és az anyagokkal összekeverjük. A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük.
A kolbászt, szalámit, paprikát, paradicsomot és a sonkahagymát felkarikázzuk, a trappista sajtot durvára reszeljük.
Egy nagyobb sütőlemezt kibélelünk (szilikonos) sütőpapírral.
A megkelt tésztát enyhét lisztezett felületen 5-6 mm vastagra, hosszúkás formára kisodorjuk.
A sablon egy nagyobb fedő, aminek a segítségével kivágunk 2 lapot, egyiket rátesszük a sütőlemezre, másikat pedig ha kicsi a gyúródeszka, egy kiterített konyharuhára helyezzük.
A leeső széleket összegyúrjuk, ismét kisodorjuk és ugyanígy fedő körbevágással abból készítjük el a harmadik tésztalapot.
A paradicsomszószt gondolatban kettéosztjuk és az egyik felét rákenjük az alsó lapra, a széleitől pár cintevel beljebb peremet hagyunk és szépen elrendezzük rajta a kolbászt, a szalámit, a paprikát, paradicsomot és a sonkahagymát, majd a füstölt sajt szeleteket is rátesszük és befedjük reszelt trappistával, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Erre jön a második tésztalap, amire rákenjük a paradicsomszósz másik felét. Gépsonkát teszünk rá, azután a gombát is elrendezzük rajta, majd a füstölt sajt szeletek jönnek, végül a reszelt trappista, amit szintén picit sózhatunk, borsozhatunk.
A harmadik lapot még a deszkán egy éles késsel teszés szerinti pizzaszeletekre felvágjuk (én 12 szeletre vágtam) és egyenként tesszük rá a burger tetejére.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk egy kevés szezámmal és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
10-12 perc pihentetés után nagyjából 35-40 perc alatt (légkeveréssel) szép világosbarnára megsütjük.
Forrón még igencsak nyúlik a sajt a szeletek között, pár perc várakozás után még melegen, de már kényelmesen szeletelhető!
Rendkívül kiadós és laktakó, igazi házias szülinapi bulikaja.
Jó étvágyat kívánok!