Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pennés egytál recept

Pennés egytál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs penne tészta
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 500 g csirkemáj
    • 1 doboz kukorica konzerv
    • 1 doboz bébirépás zöldborsó konzerv
    • ízlés szerint gombát is tehetünk bele
    • 1 kis doboz főzőtejszín (10%-ossal jobb,mert hígabb)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • bors
    • majoránna
    • pirospaprika

    Elkészítése:
    A pennét sós vízben kifőzzük. A hagymát kis kockákra daraboljuk, zsiradékon megdinszteljük,hozzáadjuk a csíkokra vágott májat,kevés vizet adunk hozzá,és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a máj már megfőtt hozzáadjuk a lecsöpögtetett répás borsót,és a kukoricát. A pennét egy nagyobb hőálló tálban összekeverjük a zöldséges májjal,ráöntjük a főzőtejszínt,a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,és előmelegített sütőben közepes lángon kb 10-15 percig sütjük. (Míg a tejszín felforr,és a sajt kicsit megpirul.)

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Laktató,és finom,valamint a fantáziánk szerint variálható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá