Pennés egytál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs penne tészta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 500 g csirkemáj
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 doboz bébirépás zöldborsó konzerv
  • ízlés szerint gombát is tehetünk bele
  • 1 kis doboz főzőtejszín (10%-ossal jobb,mert hígabb)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika

Elkészítése:
A pennét sós vízben kifőzzük. A hagymát kis kockákra daraboljuk, zsiradékon megdinszteljük,hozzáadjuk a csíkokra vágott májat,kevés vizet adunk hozzá,és ízlés szerint fűszerezzük. Amikor a máj már megfőtt hozzáadjuk a lecsöpögtetett répás borsót,és a kukoricát. A pennét egy nagyobb hőálló tálban összekeverjük a zöldséges májjal,ráöntjük a főzőtejszínt,a tetejét megszórjuk reszelt sajttal,és előmelegített sütőben közepes lángon kb 10-15 percig sütjük. (Míg a tejszín felforr,és a sajt kicsit megpirul.)

Jó étvágyat!

Tipp:

Laktató,és finom,valamint a fantáziánk szerint variálható!