Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás, édesköményes tészta recept

Paprikás, édesköményes tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
    • 1 nagyobb édeskömény
    • 3 piros színű paprika
    • csipet asafoetida (más néven hing, de el is elhagyható)
    • 1 ek oregánó
    • 1 ek bazsalikom
    • 0,5 ek kakukkfű
    • 6 ek napraforgómag
    • víz
    • 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)

    Elkészítése:

    A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.

    A paprikát és az édesköményt mosd meg és vágd vékony darabokra.

    A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az asafoetidát pirítsd egy rövid ideig, majd add hozzá a paprikákat és pirítsd őket néhány percig, majd add hozzá az édesköményt és a többi fűszerti s. Kevergesd, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverd hozzá a pirított napraforgómagot.

    Keverd össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

    Tipp:

    A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket.

    Ma a hűtőben körbenéztem és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzá tettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá