Paprikás, édesköményes tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 ek ghí (vegán változatban kókuszzsír)
  • 1 nagyobb édeskömény
  • 3 piros színű paprika
  • csipet asafoetida (más néven hing, de el is elhagyható)
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 0,5 ek kakukkfű
  • 6 ek napraforgómag
  • víz
  • 250 g tészta (gluténmentes diétában gm tészta)

Elkészítése:

A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre.

A paprikát és az édesköményt mosd meg és vágd vékony darabokra.

A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az asafoetidát pirítsd egy rövid ideig, majd add hozzá a paprikákat és pirítsd őket néhány percig, majd add hozzá az édesköményt és a többi fűszerti s. Kevergesd, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén keverd hozzá a pirított napraforgómagot.

Keverd össze a kifőtt tésztát a zöldségekkel és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

Tipp:

A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket.

Ma a hűtőben körbenéztem és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzá tettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.