Padlizsánragus tészta recept

Hozzávalók:
- egy nagy padlizsán (kb 500 gramm)
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 TV paprika
- 1 nagy fej lilahagyma
- 400 gramm hámozott paradicsomkonzerv
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors, kis chili
- 1/2 citrom leve
- bazsalikom
- 2 tk méz vagy édesítő
- 1 csapott teáskanál teljes kiőrlésű liszt
- tetjére személyenként egy csapott evőkanál reszelt parmezán
Elkészítése:
Megmossuk a padlizsánt és felkockázzuk (hüvelykujjbegy nagyságúra). Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Állni hagyjuk kb 15 percig (az enyhén kesernyés íz távozik ezzel, de van akit ez nem zavar, az kihagyhatja).
Egy mély teflon aljú serpenyőbe olívaolajat teszünk, rátesszük a kicsit levétől kinyomkodott padlizsánt, frissen őrölt borssal meghintjük és elkezdjük pirítani. Közben forgatjuk.
Felaprítjuk a többi hozzávalót (régebben kiszedtem a padlizsánt, de rájöttem felesleges), rátesszük a felaprított hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, majd felengedjük a paradicsommal, illetve 1-1,5 dl hideg vízzel. Ízesítjük chilivel és a mézzel. Ha szükség utánsózzuk. Kiforraljuk és meghintjük frissen vágott bazsalikommal.
Közben megfőzzük a tésztát és a padlizsánraguval kínáljuk. Tetejére parmezánt reszelhetünk.
Tipp:
Nem is tudom van-e még olyan zöldség, amit annyira meglehet szeretni, mint a padlizsánt?! Persze olyanra gondolok, amit korábban annyira nem is kedveltem, és fokozatosan egyik kedvenc alapanyagom lett.:-)
Hogy mi a titka ? talán a számtalan fűszerezési lehetőség, a sok-sok variáció, illetve fontos friss roppanós érett padlizsán legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »