Padlizsánragus tészta recept

Hozzávalók:
- egy nagy padlizsán (kb 500 gramm)
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 TV paprika
- 1 nagy fej lilahagyma
- 400 gramm hámozott paradicsomkonzerv
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors, kis chili
- 1/2 citrom leve
- bazsalikom
- 2 tk méz vagy édesítő
- 1 csapott teáskanál teljes kiőrlésű liszt
- tetjére személyenként egy csapott evőkanál reszelt parmezán
Elkészítése:
Megmossuk a padlizsánt és felkockázzuk (hüvelykujjbegy nagyságúra). Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Állni hagyjuk kb 15 percig (az enyhén kesernyés íz távozik ezzel, de van akit ez nem zavar, az kihagyhatja).
Egy mély teflon aljú serpenyőbe olívaolajat teszünk, rátesszük a kicsit levétől kinyomkodott padlizsánt, frissen őrölt borssal meghintjük és elkezdjük pirítani. Közben forgatjuk.
Felaprítjuk a többi hozzávalót (régebben kiszedtem a padlizsánt, de rájöttem felesleges), rátesszük a felaprított hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, majd felengedjük a paradicsommal, illetve 1-1,5 dl hideg vízzel. Ízesítjük chilivel és a mézzel. Ha szükség utánsózzuk. Kiforraljuk és meghintjük frissen vágott bazsalikommal.
Közben megfőzzük a tésztát és a padlizsánraguval kínáljuk. Tetejére parmezánt reszelhetünk.
Tipp:
Nem is tudom van-e még olyan zöldség, amit annyira meglehet szeretni, mint a padlizsánt?! Persze olyanra gondolok, amit korábban annyira nem is kedveltem, és fokozatosan egyik kedvenc alapanyagom lett.:-)
Hogy mi a titka ? talán a számtalan fűszerezési lehetőség, a sok-sok variáció, illetve fontos friss roppanós érett padlizsán legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »