Padlizsánragus tészta recept
Hozzávalók:
- egy nagy padlizsán (kb 500 gramm)
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 TV paprika
- 1 nagy fej lilahagyma
- 400 gramm hámozott paradicsomkonzerv
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors, kis chili
- 1/2 citrom leve
- bazsalikom
- 2 tk méz vagy édesítő
- 1 csapott teáskanál teljes kiőrlésű liszt
- tetjére személyenként egy csapott evőkanál reszelt parmezán
Elkészítése:
Megmossuk a padlizsánt és felkockázzuk (hüvelykujjbegy nagyságúra). Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Állni hagyjuk kb 15 percig (az enyhén kesernyés íz távozik ezzel, de van akit ez nem zavar, az kihagyhatja).
Egy mély teflon aljú serpenyőbe olívaolajat teszünk, rátesszük a kicsit levétől kinyomkodott padlizsánt, frissen őrölt borssal meghintjük és elkezdjük pirítani. Közben forgatjuk.
Felaprítjuk a többi hozzávalót (régebben kiszedtem a padlizsánt, de rájöttem felesleges), rátesszük a felaprított hagymát, paprikát, a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, majd felengedjük a paradicsommal, illetve 1-1,5 dl hideg vízzel. Ízesítjük chilivel és a mézzel. Ha szükség utánsózzuk. Kiforraljuk és meghintjük frissen vágott bazsalikommal.
Közben megfőzzük a tésztát és a padlizsánraguval kínáljuk. Tetejére parmezánt reszelhetünk.
Tipp:
Nem is tudom van-e még olyan zöldség, amit annyira meglehet szeretni, mint a padlizsánt?! Persze olyanra gondolok, amit korábban annyira nem is kedveltem, és fokozatosan egyik kedvenc alapanyagom lett.:-)
Hogy mi a titka ? talán a számtalan fűszerezési lehetőség, a sok-sok variáció, illetve fontos friss roppanós érett padlizsán legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









