Mexikói zöldséges rétes bolognai szósszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 60 dkg zöldség (mirelit vagy apróra kockázott vegyes idény zöldség)
- 2 tasak bolognai alappor
- 2 csomag réteslap
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk a zöldséget. Hozzáadjuk a bolognai alapot, felöntjük hideg vízzel, kevergetve felforraljuk, majd gyenge tűzön készre főzzük.
Ízlés szerint ízesíthetjük sóval és borssal. A réteslapokat vékonyan megkenjük olajjal, egymásra helyezzük őket három lap vastagságban, az egyik szélükre zsemlemorzsát szórunk.
A zöldséges tölteléket egyenletesen elosztva a lapok szélére helyezzük, majd szorosan feltekerjük.
A rétesek tetejét felvert tojással kenjük meg és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután elkészült, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Ha nem szeretnénk csupa zöldséges rétest enni, akkor lehet fele annyit tenni a töltelékbe, és 30 dkg darált hússal pótolnunk.
Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát is. Virsli karikákat, vagy füstölt kolbász darabkákat is. Fel lehet dobni egy pár kocka sajttal is…
A konyharuha segítségével tekerjük föl a rétest (fogjuk meg a két szélét, és emeljük meg, hogy a rétes tekercselődni kezdjen, mint egy palacsinta).
Kisbabás anyukák úgy igazíthatják a tölteléket, hogy olyan zöldségek legyenek benne, amiket a gyerkőc is szeret. A szószban pedig semmi olyan összetevő nincs, amit ne ehetne 1 éves kor után! Szóval ideális időhiányban szenvedő és ötlettelen Anyatársaknak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »