Mexikói zöldséges rétes bolognai szósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 60 dkg zöldség (mirelit vagy apróra kockázott vegyes idény zöldség)
- 2 tasak bolognai alappor
- 2 csomag réteslap
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Kevés olajon megpároljuk a zöldséget. Hozzáadjuk a bolognai alapot, felöntjük hideg vízzel, kevergetve felforraljuk, majd gyenge tűzön készre főzzük.
Ízlés szerint ízesíthetjük sóval és borssal. A réteslapokat vékonyan megkenjük olajjal, egymásra helyezzük őket három lap vastagságban, az egyik szélükre zsemlemorzsát szórunk.
A zöldséges tölteléket egyenletesen elosztva a lapok szélére helyezzük, majd szorosan feltekerjük.
A rétesek tetejét felvert tojással kenjük meg és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután elkészült, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Ha nem szeretnénk csupa zöldséges rétest enni, akkor lehet fele annyit tenni a töltelékbe, és 30 dkg darált hússal pótolnunk.
Ízlés szerint tehetünk hozzá 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát is. Virsli karikákat, vagy füstölt kolbász darabkákat is. Fel lehet dobni egy pár kocka sajttal is…
A konyharuha segítségével tekerjük föl a rétest (fogjuk meg a két szélét, és emeljük meg, hogy a rétes tekercselődni kezdjen, mint egy palacsinta).
Kisbabás anyukák úgy igazíthatják a tölteléket, hogy olyan zöldségek legyenek benne, amiket a gyerkőc is szeret. A szószban pedig semmi olyan összetevő nincs, amit ne ehetne 1 éves kor után! Szóval ideális időhiányban szenvedő és ötlettelen Anyatársaknak.