Medvehagymás nokedli juhtúróval recept
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma
- 450 g liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 1 bögre víz
- 1 kávéskanál só
- olívaolaj
- 150 g füstölt szalonna
- 250 g juhtúró
Elkészítése:
A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.
Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga.
Egy nagyobb edényben forraljunk sós vizet és szaggassuk bele a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőnek, akkor szűrőkanállal szűrjük le.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A kisült zsírral locsoljuk meg a kész galuskákat és keverjük el.
Tálaláskor szórjuk meg a galuskákat a szalonna kockákkal, morzsoljunk rá juhtúrót és forrón kínáljuk az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









