Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros kenyérlángos recept

Magyaros kenyérlángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 dl langyos víz
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1,5 evőkanál napraforgó olaj

    Feltét:

    • 25 dkg füstölt, főtt házi sonka vagy sima sertés darált hús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl sűrített paradicsom
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 1 nagy csipet só, vigyázzunk, mert a sonka is sós!
    • 1 pici cukor, hogy a paradicsom savasságát enyhítse
    • 1 babérlevél
    • 1 mokkáskanál őrölt bors
    • néhány levél friss bazsalikom
    • 1 fej lilahagyma
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 evőkanál zsír

    Elkészítése:

    Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos vízben. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot, olajat és az élesztőt, majd a langyos vízzel összegyúrjuk és közepesen lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet.

    Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.

    Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tetejére a ragut.
    A sonkát ledaráljuk, majd kevés zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, átforgatjuk. Ha nyers darált hússal készítjük, akkor értelemszerűen több ideig sütjük.
    Hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomot, majd készre főzzük a húsos ragut és hagyjuk hűlni.

    A tésztát, miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon óvatosan átgyúrjuk és 5 percig letakarva, pihentetjük.

    Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

    A tésztát kissé kinyújtjuk, de elég csak kézzel másfél centi magasra, az ujjainkkal megnyomkodjuk és ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A tetején egyenletesen elosztjuk a ragut.
    A lila hagymát felszeleteljük és elosztjuk a lepény tetején a bazsalikomlevelekkel együtt.

    A végén az egészet megszórjuk reszelt sajttal és betesszük az előmelegített sütőbe, 220 fokon, körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Miután megsült, szeletelve, még melegen fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá