Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lepény recept

Burgonyás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • 15 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 tk só
    • 3 ek parmezán
    • 1 kk morzsolt kakukkfű
    • frissen őrölt bors

    Töltelék :

    • 15 dkg főtt sonka
    • 1 mozzarella
    • 10 dkg füstölt reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.

    Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk.

    A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.

    190 °C – on kb 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá