Burgonyás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyás lepény

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk só
  • 3 ek parmezán
  • 1 kk morzsolt kakukkfű
  • frissen őrölt bors

Töltelék :

  • 15 dkg főtt sonka
  • 1 mozzarella
  • 10 dkg füstölt reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.

Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk.

A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.

190 °C – on kb 30 percig sütjük.