Lasagne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- lasagne tészta
A húsos alaphoz:
- 500 g darált hús
- 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 2 szál sárgarépa
- 2 zeller vagy pertrezselyem
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 50 g parmezán (helyettesíthető bármilyen sajttal ízlés szerint)
- só, bors ízlés szerint
Besamel:
- 60 g vaj
- 40 g finomliszt
- 600 ml tej
- 3 ek reszelt parmezán
- csipetnyi szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát, sárgarépát, zellert/petrezselymet kockákra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetve pároljuk tovább, míg a hús szép barna nem lesz. Felöntjük a borral és tovább főzzuk míg el nem párolog, majd hozzákeverjük a paradicsomot és egy konzervnyi vizet is. Sózzuk, borsozzuk és kb 1 órán át főzzük kis lángon.
Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ha már szép sűrű, fokozatosan adjuk hozzá a tejet és végig kavargatjuk, hogy ne legyen csomós és sűrűre főzzük. Végül sóvál, parmezánnal és szerecsendióval ízesítjük, jol összekeverjük és levesszük a tűzrol.
Egy jénai tálat vagy kisebb tepsit kikenünk egy pici vajjal és az alján elterítünk egy adag besamel mártást. Erre rétegezzük előszür a lasagne tésztát, majd a húst, reszelt parmezánt és ismét besamel mártást. Ismételjük a rétegezést még el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre tészta réteget teszek, melyet még megkenek egy kis besamel mártással és jól meszórok sajttal.
175 fokon sütöm kb 40-45 percig (sütőtöl függ).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »