Tejszínes garnéla fekete metélttel recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-6 ek paradicsompüré
- 1 dl tejszín (főzőtejszín, de a 30%-os cukrozatlan állati tejszín is tökéletesen megfelel)
- 2 dl száraz fehérbor
- 20 dkg garnéla (tisztítva, farok nélkül)
- só
- bors
- petrezselyem zöld
- kevés kápiapaprika (apróra kockázva)
- 250 g tintahal tintával színezett széles metélt
Elkészítése:
A serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, közben enyhén megsózzuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát, és kevergetve aranyszínűre pirítjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg. Ezután hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy kicsit elpárologjon. Rátesszük a rákokat és a paradicsomot, majd lefedve 10 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Eközben megszórjuk aprított petrezselyemmel és ízlés szerint chili- vagy kápia paprikával. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 4-5 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik.
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük – a Lidl-ben kapható friss tészta mindössze 4 perc alatt elkészül. Leszűrjük, majd tányérokra halmozzuk.
A tejszínes garnélát a tészta tetejére tesszük, és friss petrezselyemmel, paprikával, valamint fekete sóval megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









