Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes garnéla fekete metélttel recept

Tejszínes garnéla fekete metélttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5-6 ek paradicsompüré
    • 1 dl tejszín (főzőtejszín, de a 30%-os cukrozatlan állati tejszín is tökéletesen megfelel)
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 20 dkg garnéla (tisztítva, farok nélkül)
    • bors
    • petrezselyem zöld
    • kevés kápiapaprika (apróra kockázva)
    • 250 g tintahal tintával színezett széles metélt

    Elkészítése:

    A serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, közben enyhén megsózzuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát, és kevergetve aranyszínűre pirítjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg. Ezután hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy kicsit elpárologjon. Rátesszük a rákokat és a paradicsomot, majd lefedve 10 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Eközben megszórjuk aprított petrezselyemmel és ízlés szerint chili- vagy kápia paprikával. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 4-5 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik.

    A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük – a Lidl-ben kapható friss tészta mindössze 4 perc alatt elkészül. Leszűrjük, majd tányérokra halmozzuk.

    A tejszínes garnélát a tészta tetejére tesszük, és friss petrezselyemmel, paprikával, valamint fekete sóval megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá