Tejszínes garnéla fekete metélttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek paradicsompüré
  • 1 dl tejszín (főzőtejszín, de a 30%-os cukrozatlan állati tejszín is tökéletesen megfelel)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg garnéla (tisztítva, farok nélkül)
  • bors
  • petrezselyem zöld
  • kevés kápiapaprika (apróra kockázva)
  • 250 g tintahal tintával színezett széles metélt

Elkészítése:

A serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, közben enyhén megsózzuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát, és kevergetve aranyszínűre pirítjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg. Ezután hozzáadjuk a bort, és hagyjuk, hogy kicsit elpárologjon. Rátesszük a rákokat és a paradicsomot, majd lefedve 10 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Eközben megszórjuk aprított petrezselyemmel és ízlés szerint chili- vagy kápia paprikával. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 4-5 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik.

A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük – a Lidl-ben kapható friss tészta mindössze 4 perc alatt elkészül. Leszűrjük, majd tányérokra halmozzuk.

A tejszínes garnélát a tészta tetejére tesszük, és friss petrezselyemmel, paprikával, valamint fekete sóval megszórva tálaljuk.