Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás tészta recept

Káposztás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag kifőzött, kocka alakú tészta
    • 1 fej káposzta
    • 1 dkg kristálycukor
    • kevés forró zsír (kb 2-3 ek)

    Elkészítése:

    A lereszelt káposztát besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. Aztán kinyomkodjuk és kevés forró zsíron 1 dkg cukorral megpirítjuk.

    Mérsékelt tűzön, gyakran kevergetve sütjük, amíg a káposzta víztartalma el nem párolog és világosbarna színt nem kap, majd belekeverjük a leszűrt tésztát.

    Tipp:

    Anyai nagymamám gyerekkoromban gyakran készítette. Van aki borssal, van, aki porcukorral megszórva ette.

    Egy másik ismerősöm a következőképpen párolja a káposztát:

    1,20 kg fejes káposzta
    4 dkg vöröshagyma
    6 dkg zsír
    cukor, ecet, só, köménymag, víz

    Megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és a torzsáját kiszedjük. A zsírt megolvasztjuk, kevés cukrot teszünk bele és világosra pirítjuk. Beletesszük a hagymát, gyorsan elkeverjük és beletesszük a káposztát. Adunk hozzá egy kevés ecetet, erős tűzön, gyakran kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Letakarjuk és mérsékelt tűzön, gyakran kevergetve puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte és a zsírjára sült, kevés vízzel engedjük fel és pároljuk tovább. Ha már puha, ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá