Káposztás tészta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag kifőzött, kocka alakú tészta
- 1 fej káposzta
- 1 dkg kristálycukor
- kevés forró zsír (kb 2-3 ek)
Elkészítése:
A lereszelt káposztát besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. Aztán kinyomkodjuk és kevés forró zsíron 1 dkg cukorral megpirítjuk.
Mérsékelt tűzön, gyakran kevergetve sütjük, amíg a káposzta víztartalma el nem párolog és világosbarna színt nem kap, majd belekeverjük a leszűrt tésztát.
Tipp:
Anyai nagymamám gyerekkoromban gyakran készítette. Van aki borssal, van, aki porcukorral megszórva ette.
Egy másik ismerősöm a következőképpen párolja a káposztát:
1,20 kg fejes káposzta
4 dkg vöröshagyma
6 dkg zsír
cukor, ecet, só, köménymag, víz
Megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és a torzsáját kiszedjük. A zsírt megolvasztjuk, kevés cukrot teszünk bele és világosra pirítjuk. Beletesszük a hagymát, gyorsan elkeverjük és beletesszük a káposztát. Adunk hozzá egy kevés ecetet, erős tűzön, gyakran kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Letakarjuk és mérsékelt tűzön, gyakran kevergetve puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte és a zsírjára sült, kevés vízzel engedjük fel és pároljuk tovább. Ha már puha, ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »