Kagyló hollandi mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg héjas fekete kagyló
- fél kg spagetti tészta
Mártáshoz:
- 125 g margarin
- 200 g tejföl
- 1 ek mustár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek cukor
- 2 citrom leve
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek morzsolt majoránna
Elkészítése:
A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás során nem nyílt ki, azokat eldobjuk, mert nem jók.
A kagyló szőröcskéit eltávolítjuk, majd lobogó vízben kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húst kivesszük a héjból.
Közben a mártás hozzávalóit jól összekeverrjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg szép sima, csomómentes mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a kagylóhúst és kb 5 perc alatt összefőzzük.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a kagylós raguval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »