Kagyló hollandi mártásban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg héjas fekete kagyló
- fél kg spagetti tészta
Mártáshoz:
- 125 g margarin
- 200 g tejföl
- 1 ek mustár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek cukor
- 2 citrom leve
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek morzsolt majoránna
Elkészítése:
A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás során nem nyílt ki, azokat eldobjuk, mert nem jók.
A kagyló szőröcskéit eltávolítjuk, majd lobogó vízben kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húst kivesszük a héjból.
Közben a mártás hozzávalóit jól összekeverrjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg szép sima, csomómentes mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a kagylóhúst és kb 5 perc alatt összefőzzük.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a kagylós raguval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









