Kagyló hollandi mártásban recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg héjas fekete kagyló
- fél kg spagetti tészta
Mártáshoz:
- 125 g margarin
- 200 g tejföl
- 1 ek mustár
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek cukor
- 2 citrom leve
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek morzsolt majoránna
Elkészítése:
A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás során nem nyílt ki, azokat eldobjuk, mert nem jók.
A kagyló szőröcskéit eltávolítjuk, majd lobogó vízben kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húst kivesszük a héjból.
Közben a mártás hozzávalóit jól összekeverrjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg szép sima, csomómentes mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a kagylóhúst és kb 5 perc alatt összefőzzük.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a kagylós raguval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.