Húsos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg darált hús (vagy maradék pörkölt, esetleg löncshús konzerv)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek zsír vagy olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors és pirospaprika ízlés szerint
- 250 g száraztészta (spagetti, makaróni…..stb)
- 50 g sűrített paradicsom vagy kb 5 dl paradicsomlé
- só ízlés szerint
- reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)
Elkészítése:
Ha maradék pörköltből készül, akkor azt daráljuk le, ha konzervből, akkor villával törjük össze.
A hagymákat pucoljuk meg, kockázzuk fel és a felforrósított zsiradékon dinszteljük. Ha szép aranybarna, akkor levesszük a tűzről, hozzáadunk kb 1 csapott ek paprikát, jól elkeverjük, majd beletesszük a darált húst/darált pörköltet/konzervet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a paradicsompürét (ilyenkor kevés vizet is önthetünk alá) vagy a levet, jól elkeverjük és fedő alatt, többször átkeverve a húst puhára főzzük (ha kell, öntünk alá kevés vizet).
Közben a tésztát a szokásos módon sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és a húsos raguval jól összeforgatjuk. Akár már most is tálalható.
De akár készíthetjük úgy is, hogy a tésztás-húsos keveréket kizsírozott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe terítjük, sajttal megszórjuk és forró sütőben kb 10-15 perc alatt összesütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »