Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkemell leveles tésztában recept

Gombás csirkemell leveles tésztában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 2 rúdhoz:

    • 1 kg leveles tészta
    • 2 kis üveges szeletelt gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 8 szelet bacon
    • 6 szelet csirkemell
    • 2 tömlős tejszínes sajt (200 g)
    • 20 dkg sajt
    • só, bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A leveles tésztát kiolvasszuk, majd kinyújtjuk egyenként.

    Középen 4-4 csík bacont elterítünk.

    A csirkemellet kkiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és a szalonnára tesszük.

    Erre halmozzuk a gombás ragut. A vöröshagymát kevés oljon megpirítjuk, majd ráöntjük a lé nélküli gombát, majd ízesítjük sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel és pár percig pároljuk.

    Erre nyomjuk a tömlős sajtot, majd megszórjuk reszelt sajttal. A leveles tésztát ráhajtjuk mindkét oldalról a töltelékre.

    Tojással megkenjünk, szezámmaggal megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső tütéssel szép pirosra sütjük kb 30-35 perc alatt.

    Langyosra hűtjük, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá