Gombás csirkemell leveles tésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás csirkemell leveles tésztában

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 1 kg leveles tészta
  • 2 kis üveges szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 8 szelet bacon
  • 6 szelet csirkemell
  • 2 tömlős tejszínes sajt (200 g)
  • 20 dkg sajt
  • só, bors
  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

A leveles tésztát kiolvasszuk, majd kinyújtjuk egyenként.

Középen 4-4 csík bacont elterítünk.

A csirkemellet kkiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és a szalonnára tesszük.

Erre halmozzuk a gombás ragut. A vöröshagymát kevés oljon megpirítjuk, majd ráöntjük a lé nélküli gombát, majd ízesítjük sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel és pár percig pároljuk.

Erre nyomjuk a tömlős sajtot, majd megszórjuk reszelt sajttal. A leveles tésztát ráhajtjuk mindkét oldalról a töltelékre.

Tojással megkenjünk, szezámmaggal megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső tütéssel szép pirosra sütjük kb 30-35 perc alatt.

Langyosra hűtjük, majd szeletelve tálaljuk.