Házi ravioli, parmezános burgonyatöltelékkel recept
Elkészítése:
A tésztához összegyúrjuk a tojásokat és a sót annyi liszttel, amennyit felvesz a tojás, majd letakarva szobahőmérsékleten pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztát tésztanyújtó géppel vagy kézzel 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a töltelékből diónyi gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztacsík alsó felén egymástól kb 6-7 cm-es távolságra, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztarészt.
A töltelék körül kinyomkodjuk a levegőt és egy hullámos szélű linzerkiszúróval (kb 6-7 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
A raviolikat lobogó, sós vízben kb 2-3 perc alatt kifőzzük.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a felaprított zsályát és összeforgatjuk a raviolival. Sült baconnel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









