Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes mákos tésztafelfújt recept

Gluténmentes mákos tésztafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*25 cm-es sütőformához:

    • 20 dkg gm metélt tészta
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 tk vaníliaroma
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg őrölt mák
    • 2 savanykás alma
    • gm szemlemorzsa

    Tetejére:

    • 2 ek mák
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.

    A megpucolt almát lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a mákot, a tejfölt, az almát, a citromhéjat, a fahéjat, a lecsöpögtetett mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.

    A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 20*25 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb 40-45 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a cukros mákot.

    Fahéjas tejföllel és porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá