Hozzávalók egy 20*25 cm-es sütőformához:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.
A megpucolt almát lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a mákot, a tejfölt, az almát, a citromhéjat, a fahéjat, a lecsöpögtetett mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 20*25 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb 40-45 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a cukros mákot.
Fahéjas tejföllel és porcukorral megszórva kínáljuk.