Gluténmentes mákos tésztafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*25 cm-es sütőformához:

  • 20 dkg gm metélt tészta
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaroma
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg őrölt mák
  • 2 savanykás alma
  • gm szemlemorzsa

Tetejére:

  • 2 ek mák
  • 2 ek cukor

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.

A megpucolt almát lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a mákot, a tejfölt, az almát, a citromhéjat, a fahéjat, a lecsöpögtetett mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.

A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 20*25 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb 40-45 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a cukros mákot.

Fahéjas tejföllel és porcukorral megszórva kínáljuk.