Gluténmentes bucik recept

Hozzávalók:
- 360 g gluténmentes kenyérliszt
- 250 ml meleg tej
- 7 g instant élesztő
- 60 ml meleg víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olvasztott margarin
Tetejére:
- olvasztott margarin
- só
Elkészítése:
Az élesztőt elkeverem a meleg vízzel, majd hagyom felfutni.
Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.
A tésztát kb 5 percig gyúrom, majd egyforma részekre vágom és bélelt tepsire helyezem, tetejüket lelapítgatva. Letakarom és hagyom duplájára kelni.
A sütőt 170 fokra előmelegítem, majd a bucikat kis margarinnal lekenve és sóval meghintve 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »