Gluténmentes bucik recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 360 g gluténmentes kenyérliszt
- 250 ml meleg tej
- 7 g instant élesztő
- 60 ml meleg víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olvasztott margarin
Tetejére:
- olvasztott margarin
- só
Elkészítése:
Az élesztőt elkeverem a meleg vízzel, majd hagyom felfutni.
Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.
A tésztát kb 5 percig gyúrom, majd egyforma részekre vágom és bélelt tepsire helyezem, tetejüket lelapítgatva. Letakarom és hagyom duplájára kelni.
A sütőt 170 fokra előmelegítem, majd a bucikat kis margarinnal lekenve és sóval meghintve 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.