Gluténmentes bucik recept

Hozzávalók:
- 360 g gluténmentes kenyérliszt
- 250 ml meleg tej
- 7 g instant élesztő
- 60 ml meleg víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olvasztott margarin
Tetejére:
- olvasztott margarin
- só
Elkészítése:
Az élesztőt elkeverem a meleg vízzel, majd hagyom felfutni.
Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.
A tésztát kb 5 percig gyúrom, majd egyforma részekre vágom és bélelt tepsire helyezem, tetejüket lelapítgatva. Letakarom és hagyom duplájára kelni.
A sütőt 170 fokra előmelegítem, majd a bucikat kis margarinnal lekenve és sóval meghintve 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »