Gluténmentes bucik recept

Hozzávalók:
- 360 g gluténmentes kenyérliszt
- 250 ml meleg tej
- 7 g instant élesztő
- 60 ml meleg víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olvasztott margarin
Tetejére:
- olvasztott margarin
- só
Elkészítése:
Az élesztőt elkeverem a meleg vízzel, majd hagyom felfutni.
Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.
A tésztát kb 5 percig gyúrom, majd egyforma részekre vágom és bélelt tepsire helyezem, tetejüket lelapítgatva. Letakarom és hagyom duplájára kelni.
A sütőt 170 fokra előmelegítem, majd a bucikat kis margarinnal lekenve és sóval meghintve 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »