Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa recept

Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg hajdinaliszt
    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 10 dkg vaj
    • 3,5-4 dl tejföl
    • 1 cs sütőpor
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a vajat, a tejfölt és gyúrd össze a tésztát.

    Annyi tejfölt tegyél hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.

    A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között.

    180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a pogácsákat.

    Tipp:

    Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek