Gluténmentes, élesztőmentes pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdinaliszt
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 3,5-4 dl tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk só

Elkészítése:

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a vajat, a tejfölt és gyúrd össze a tésztát.

Annyi tejfölt tegyél hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Ha elkészültél, akár be is teheted a hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy éjszakára. Ez ideális olyankor ha előző este jobban van időd begyúrni a tésztát, másnap hamarabb elkészülnek a pogácsák.

A tésztát nyújtsd lisztezett felületen és ki szaggasd ki a pogácsákat. A tepsiben hagyj helyet a pogácsák között.

180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a pogácsákat.

Tipp:

Ez egy nem olyan régi kísérletem eredménye és a férjemnek nagyon ízlett:) Gyorsan, könnyen el lehet készíteni. Természetes alapanyagokból készül és nem valamilyen adalékokkal előállított lisztkeverékből. A tészta szépen összeáll és jól kezelhető.