Gluténmentes bucik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 360 g gluténmentes kenyérliszt
  • 250 ml meleg tej
  • 7 g instant élesztő
  • 60 ml meleg víz
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tk só
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 ek olvasztott margarin

Tetejére:

  • olvasztott margarin

Elkészítése:

Az élesztőt elkeverem a meleg vízzel, majd hagyom felfutni.

Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.

A tésztát kb 5 percig gyúrom, majd egyforma részekre vágom és bélelt tepsire helyezem, tetejüket lelapítgatva. Letakarom és hagyom duplájára kelni.

A sütőt 170 fokra előmelegítem, majd a bucikat kis margarinnal lekenve és sóval meghintve 20 perc alatt aranybarnára sütöm.