Frutti di mare recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
- 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 db paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 1 kk só
- 1 tk aprított bazsalikom
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 csipet őrölt kömény
- 1/2 kg spagetti tészta
Elkészítése:
Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagymagerezdeket.
Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.
Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.
Citromszeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »