Frutti di mare recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
- 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 db paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 1 kk só
- 1 tk aprított bazsalikom
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 csipet őrölt kömény
- 1/2 kg spagetti tészta
Elkészítése:
Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagymagerezdeket.
Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.
Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.
Citromszeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »