Frutti di mare recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
- 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 db paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 1 kk só
- 1 tk aprított bazsalikom
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 csipet őrölt kömény
- 1/2 kg spagetti tészta
Elkészítése:
Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagymagerezdeket.
Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.
Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.
Citromszeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »










