Frutti di mare recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
- 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 db paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 1 kk só
- 1 tk aprított bazsalikom
- 1 tk aprított petrezselyemzöld
- 1 csipet őrölt kömény
- 1/2 kg spagetti tészta
Elkészítése:
Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagymagerezdeket.
Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.
Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.
A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.
Citromszeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »