Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér kenyér házilag recept

Fehér kenyér házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt ( BL55 )
    • 5 dl víz
    • 1 evő kanál méz
    • 2,5 dkg élesztő (friss)
    • 1 kk só
    • 1 ek vaj + csipet liszt (tepsi kikenése)

    Elkészítése:

    2,5 dl meleg vízben, feloldom a kanál mézet. Belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. (10 perc)

    Beleöntöm a keverőüstbe, hozzáadom a lisztet, sót és a maradék 2,5 dl vizet.

    5 perc alatt, 1-es fokozatban kikeverem. Kézzel is csak 10-15 perc.

    eleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órát kelesztem.

    Amikor duplájára kelt, kilisztezett deszkán, jól kinyomom a levegőt a tésztából áthajtogatással.

    Cipót formázok belőle, majd bevagdosom a tetején.

    Sütő tepsit kivajazom, csipet liszttel megszórom. 30 percet még pihentetem.

    Egy kis zománcos edénybe vizet teszek a sütő aljába.

    A cipót beteszem 220 fokon, hőlégkeverésre állítom a sütőt.

    15 perc múlva átállítom a sütőt 190 fokra, és még 30 percet sütöm míg szép aranybarna nem lesz.

    Tipp:

    Van aki római cserepet használ . Előtte áztassa be jó 1 órát . A tészta nem szárad , szépen sül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá