Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis-kolbászos tészta recept

Cukkinis-kolbászos tészta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg debreceni
    • 1 zsenge cukkini
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt színes bors
    • 1 citrom héja és leve
    • 1 kisebb chili (szárított)
    • 1 ek olívaolaj
    • 15 dkg metélt tészta
    • 10 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    A debrecenit és a cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

    Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a kisebb kockákra vágott debrecenit is.

    Pirítsuk pár percig, és adjuk hozzá a szintén felkockázott cukkinit, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és morzsoljuk rá a szárított chilit. (a chilit el is hagyhatjuk, ha nem szeretnénk hogy pikánsan csípős legyen)

    Ezután fedjük le egy fedővel, majd néha megkeverve, (rázogatva) addig pároljuk hogy a cukkini még roppanós maradjon. (kb. 10 perc párolás elég)

    Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és rögtön tálaljuk.

    Tálaláskor halmozzuk a tányérra a frissen kifőzött tésztát, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a füstölt, reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá