Cukkinis-kolbászos tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 dkg debreceni
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt színes bors
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 kisebb chili (szárított)
  • 1 ek olívaolaj
  • 15 dkg metélt tészta
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

A debrecenit és a cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a kisebb kockákra vágott debrecenit is.

Pirítsuk pár percig, és adjuk hozzá a szintén felkockázott cukkinit, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és morzsoljuk rá a szárított chilit. (a chilit el is hagyhatjuk, ha nem szeretnénk hogy pikánsan csípős legyen)

Ezután fedjük le egy fedővel, majd néha megkeverve, (rázogatva) addig pároljuk hogy a cukkini még roppanós maradjon. (kb. 10 perc párolás elég)

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és rögtön tálaljuk.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra a frissen kifőzött tésztát, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a füstölt, reszelt sajttal.