Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkíni carbonara recept

Cukkíni carbonara
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg spagetti
    • 1 kisebb zöld cukkini
    • 1 kisebb sárga cukkini
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg császárszalonna
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 1 kisebb csokor bazsalikom
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A cukkínit vágjuk fel vékony csíkokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra.

    Az olajat és a felcsíkozott szalonnát tegyük egy wokba vagy serpenyőbe, majd süssük pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott vöröshagymát és futtassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a bazsalikomot, végül pedig a felcsíkozott cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pároljuk pár percig, hogy roppanós maradjon.

    Ezután öntsük fel a tejszínnel és amikor már elkezd forrni, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot és addig főzzük míg a sajt teljesen beleolvad és kissé besűrűsödik.

    Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük le, adjuk hozzá a raguhoz és óvatosan keverjük, forgassuk össze és rögtön tálaljuk.

    Tipp:

    Tálalás előtt az elkészült cukkinis carbonarat szedjük tányérra és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá