Cukkíni carbonara recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg spagetti
- 1 kisebb zöld cukkini
- 1 kisebb sárga cukkini
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg császárszalonna
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 kisebb csokor bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A cukkínit vágjuk fel vékony csíkokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra.
Az olajat és a felcsíkozott szalonnát tegyük egy wokba vagy serpenyőbe, majd süssük pár percig.
Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott vöröshagymát és futtassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a bazsalikomot, végül pedig a felcsíkozott cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pároljuk pár percig, hogy roppanós maradjon.
Ezután öntsük fel a tejszínnel és amikor már elkezd forrni, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot és addig főzzük míg a sajt teljesen beleolvad és kissé besűrűsödik.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük le, adjuk hozzá a raguhoz és óvatosan keverjük, forgassuk össze és rögtön tálaljuk.
Tipp:
Tálalás előtt az elkészült cukkinis carbonarat szedjük tányérra és úgy kínáljuk.