Cukkíni carbonara recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg spagetti
- 1 kisebb zöld cukkini
- 1 kisebb sárga cukkini
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg császárszalonna
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 kisebb csokor bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A cukkínit vágjuk fel vékony csíkokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra.
Az olajat és a felcsíkozott szalonnát tegyük egy wokba vagy serpenyőbe, majd süssük pár percig.
Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott vöröshagymát és futtassuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a bazsalikomot, végül pedig a felcsíkozott cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pároljuk pár percig, hogy roppanós maradjon.
Ezután öntsük fel a tejszínnel és amikor már elkezd forrni, adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot és addig főzzük míg a sajt teljesen beleolvad és kissé besűrűsödik.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit, majd szűrjük le, adjuk hozzá a raguhoz és óvatosan keverjük, forgassuk össze és rögtön tálaljuk.
Tipp:
Tálalás előtt az elkészült cukkinis carbonarat szedjük tányérra és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »