Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült sonkás tészta recept

Csőben sült sonkás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg főtt, füstölt sonka (nagyon remek hozzá a húsvéti maradék sonka)
    • 25 dkg fodros nagy kocka tészta
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 ek olaj
    • bors
    • ételízesítő
    • 20 dkg mascarpone
    • 150 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A sonkát apró kockára vágjuk. A tésztát bő, sós, olajos vízben kifőzzük roppanósra.

    A hagymákat apró kockára vágjuk. Kevés, hevített zsíradékon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd a tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük, majd a sokára ötjük. Összeforraljuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást és alaposan összekeverjük.

    Egy jénai tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

    A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénaitálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sajt tetejét is megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

    180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Nyáron kovászos uborkával fogyasztjuk!

    A csőben sült sonkás tészta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 244 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá