Csőben sült sonkás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt, füstölt sonka (nagyon remek hozzá a húsvéti maradék sonka)
  • 25 dkg fodros nagy kocka tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg mascarpone
  • 150 g tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A sonkát apró kockára vágjuk. A tésztát bő, sós, olajos vízben kifőzzük roppanósra.

A hagymákat apró kockára vágjuk. Kevés, hevített zsíradékon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd a tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük, majd a sokára ötjük. Összeforraljuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást és alaposan összekeverjük.

Egy jénai tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénaitálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sajt tetejét is megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp:

Nyáron kovászos uborkával fogyasztjuk!