Hozzávalók:
Elkészítése:
A sonkát apró kockára vágjuk. A tésztát bő, sós, olajos vízben kifőzzük roppanósra.
A hagymákat apró kockára vágjuk. Kevés, hevített zsíradékon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd a tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük, majd a sokára ötjük. Összeforraljuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást és alaposan összekeverjük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénaitálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sajt tetejét is megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nyáron kovászos uborkával fogyasztjuk!