Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-gombás penne recept

Citromos-gombás penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg penne
    • 30 dkg szeletelt gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1/2 citrom leve
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 2 csipet kakukkfű
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 3 dl tejföl (20%-os)
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 dkg vaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, szórjuk meg az ételízesítővel, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Ezután pároljuk kb 10 percig, majd keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön (ha a gomba nem enged elegendő levet a pároláshoz, akkor öntsünk hozzá egy pici vizet).

    A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, alaposan csepegtessük le, adjuk hozzá a készre párolódott gombához, majd keverjük, forgassuk össze.

    Tipp:

    Tálaláskor szedjük a gombás-tésztát tányérra, ízlés szerint reszeljünk rá pl. füstölt sajtot, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá