Citromos-gombás penne recept
Hozzávalók:
- 20 dkg penne
- 30 dkg szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 csipet kakukkfű
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 3 dl tejföl (20%-os)
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, szórjuk meg az ételízesítővel, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ezután pároljuk kb 10 percig, majd keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön (ha a gomba nem enged elegendő levet a pároláshoz, akkor öntsünk hozzá egy pici vizet).
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, alaposan csepegtessük le, adjuk hozzá a készre párolódott gombához, majd keverjük, forgassuk össze.
Tipp:
Tálaláskor szedjük a gombás-tésztát tányérra, ízlés szerint reszeljünk rá pl. füstölt sajtot, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »









