Citromos-gombás penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromos-gombás penne

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejföl (20%-os)
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, szórjuk meg az ételízesítővel, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ezután pároljuk kb 10 percig, majd keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön (ha a gomba nem enged elegendő levet a pároláshoz, akkor öntsünk hozzá egy pici vizet).

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, alaposan csepegtessük le, adjuk hozzá a készre párolódott gombához, majd keverjük, forgassuk össze.

Tipp:

Tálaláskor szedjük a gombás-tésztát tányérra, ízlés szerint reszeljünk rá pl. füstölt sajtot, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.