Chilis-fokhagymás linguine recept

Hozzávalók:
- személyenként 10 dkg kifőtt spagetti tészta
- 3-4 chili paprika
- 10 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- 1 dl forró víz (jó a tészta főzővize is)
- 1 csokor új hagyma
- 1 szál póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
- reszelt (parmezán) sajt
- személyenként 1 buggyantott vagy tükörtojás
Elkészítése:
A fokhagymát, chilit , karikára vágott hagymákat az olajon lesütjük, vigyázva arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
A lesült zöldségekre rádobjuk a kifőtt tésztát, hozzáadjuk a forró tésztavizet és tejszínt, majd jól beforraljuk a tészta a mártást.
Tálaláskor friss chilivel, reszelt sajttal megszórjuk és teszünk rá egy buggyantott vagy tükörtojást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »