Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cannelloni bolognese recept

Cannelloni bolognese
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg cannelloni tészta
    • 1 ek olívaolaj

    Bolognese töltelékhez:

    • 35 dkg darált hús (marha vagy sertés)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 hámozott paradicsom konzerv vagy 4 db friss, lehéjazva, felkockázva
    • 1 tk só
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk morzsolt bazsalikom vagy 5-6 db friss levél apróra vágva
    • 1 kk morzsolt oregánó vagy 2 db friss szál lelevelezve és felaprítva
    • 1 ek szárított gomba őrlemény (de ez ízlés szerint elhagyható)
    • 1-1,5 dl száraz vörösbor
    • csipet chilipehely
    • 1 púpos tk barnacukor

    Sajtszószhoz:

    • 6 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • 4 dl tej
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 5 dkg parmezán sajt
    • 10 dkg reszelt, félzsíros sajt

    Tetejére:

    • 2 paradicsom
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.

    A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényeket és a további hozzávalókat, felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt, lassú lángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!

    Félretesszük, hogy kicsit lehűljön.

    A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percet, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, végül felforraljuk.

    Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is és simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. Ezután a sajtszósz egyik felét beleöntjük és elsimítjuk az alján.

    A bolognese tölteléket nagyobb lyukú nyomózsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit. A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét.

    Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt szép világos színűre megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek